Vraag een offerte aan

Wat is een wijnpakket

Een wijnpakket is een luxe pakket met uitstraling. In het feestelijke pakket zitten flessen wijn, een fles wijn of een fles champagne. In de meeste gevallen kunt u zelf beslissen welke wijn en hoeveel wijn er in een pakket zit. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw budget. Een Chardonnay is bijvoorbeeld een populaire wijn om in een wijnpakket te stoppen.

Soorten wijn

Er zijn diverse soorten wijn die te onderscheiden zijn aan de hand van kleur en type. Wanneer we wijn volgens kleur gaan onderscheiden zijn er 3 soorten: rode wijn, witte wijn en roséwijn. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, witte wijn wordt gemaakt van witte of blauwe druiven en roséwijn wordt ook gemaakt van blauwe druiven. Het wel of niet aanwezig zijn van de schil zorgt voor het kleurverschil. Naast deze drie 'hoofdkleuren' bestaat er ook gele, grijze, oranje en goudbruine wijn. De types wijn zijn stille wijn, mousserende of schuimende wijn en versterkte wijn. Stille wijn is volledig uitgegist, bij mousserende wijn blijft het koolzuur van de tweede gisting in de wijn achter en bij versterkte wijn is de gisting van de most gestopt door de toevoeging van alcohol. Er is nog een manier om wijnsoorten aan te duiden en dat is naar gehalte aan restsuiker. Deze soorten zijn droge wijn, halfdroge wijn, halfzoete wijn en zoete wijn. Droge wijn heeft het laagste gehalte aan restsuikers, zoete wijn het hoogste gehalte.

Soorten wijnpakketten

Er zijn veel verschillende soorten wijn, dus ook veel verschillende soorten wijnpakketten. Ze variëren in prijs van heel laag naar heel hoog. U kunt het dus zo duur maken als u zelf wilt. Er zijn complete wijnpakketten verkrijgbaar die alles bevatten wat u nodig hebt om zelf wijn te maken! Hier heeft niet iedereen zin in en daarom zit de meeste wijn toch in fles. Een aantal mooie wijnpakketten vindt u op Kerstpakkettentip.nl.

Gelegenheden om wijn cadeau te geven

Er zijn diverse gelegenheden om wijn cadeau te geven. Omdat wijn het altijd goed doet zijn de gelegenheden waarbij wijn geschikt is om te geven ook divers. Wijn geven op een verjaardag, is altijd goed. U neemt dan iets mee waar de jarige iets aan heeft op de verjaardag zelf (kan direct geserveerd worden), of waar de jarige daarna nog van kan genieten. Verder is een receptie een uitstekende gelegenheid voor een wijnpakket. Een receptie is een ontvangst van gasten ter gelegenheid van een festiviteit. Er wordt iets gevierd zoals een jubileum, een afscheid of een trouwerij en een cadeau is dan wel zo gepast. Ook wanneer u gewoon een etentje hebt kunt u altijd een wijnpakketje meenemen.

Meer over Wijnpakketten
Kerstpakketten informatie Wijn als cadeau Eigen kerstpakket samenstellen Wellness en wellnesscadeaus